Ukrainian  Magyar  English  German  Czech  Russian 
 
Interaktív térkép
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

 
 
 
További események

Hírlevél felíratkozás

 
Hírlevél nyelve: Kötelező
 
 

Halászat, vadászat Kárpátalján

 

A Kárpátokban rengeteg tó és folyó van. A folyókban a következő halfajok tenyésznek: sügér, csuka, keszeg, kárász, stb. A vidéken mind a halászat, mind pedig a horgászat kedvelt foglalatosság.

Vannak speciális horgásztavak  a sporthorgászok számára a  Morszke Oko és a Mancsul üdülőhelyeken, mintegy 50 ha vízfelületen, ahol csuka, ponty, keszeg, cigányhal, kárász, sügér tenyészik. A Szineviri tavon tilos a horgászat. Viszont van néhány olyan pisztráng paradicsomként nyilvántartott tó, ahol  előzetes engedélyeztetés alapján, korlátozott mennyiségű hal fogható. Égész evben szabad a horgászat a Tereblja-Rikai víztározó területén. További információ >>

A horgászat egyik nagy problémája a Kárpátokban – az időjárás folyamatos változása. Az esőzések nyomán  kialakult vízszintemelkedések és kisebb árvizek zavarossá teszik a vizet. Pisztrángra pedig zavaros vízben nem érdemes horgászni. Bárhol pisztrángra halászni szigorúan tilos. Csak előzetes engedélyeztetés után lehetséges, de akkor is csak néhány példányt. Pisztráng szinte Kárpátalja valamennyi folyójában található. A Prut folyó felsőfolyásánal pedig pisztrángon kívül szinte semmilyen halfaj nem is tenyészik. Pisztrángot lehet még fogni a Szireta patakban és a Tiszán is. Több turistatelep is kínál pisztráng horgászási lehetőséget saját tulajdonban lévő horgásztavain. 

A lazacfélék családjába tartozó halak a legértékesebbek, melyek a Kárpátok vizeiben előfordulnak, s ezek közül 3 faj őshonos a vidéken: a folyami és tavi pisztráng, a dunai lazac, a múlt században aklimatizálódott szivárványos pisztráng, valamint az elmúlt évtizedekben betelepített szevanszkai pisztráng, fehér hal, bajkáli omul.

 

 

 

 

 
 
 
 
Jelenleg nincs elérhető termék.
 
Térkép megnyitása
 

 
 
Webbolt

Valutaváltó

Ezt váltanám:
 

Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje
(Utolsó frissítés dátuma: 2015.04.06.)

Erre váltanám:
 

Ügyfélszolgálat

Nyitva tartás: H-Sz: 07.00 - 16.00

Beregszászi Tourinfo Iroda

e-mail: tourinfo.beregszasz@gmail.com

Ungvári Tourinfo Iroda

+380 (0312) 61-31-93

+380-50-62-223-71

Címkefelhő

szálloda     hotel     szanatórium     szállás     szálláshely     bicikli     kerékpár     vár     ungvár     munkács     vörösbor     Liszkovec vendégház     Helikon hotel     helikon