Ukrainian  Magyar  English  German  Czech  Russian 
 
Interaktív térkép
 
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

 
 
 
További események

Hírlevél felíratkozás

 
Hírlevél nyelve: Kötelező
 
 

Kajakozás, raftingolás Kárpátalján

 

A vadvízi evezésnek több fajtája is ismert. Az egyik legelterjedtebb és legvízközelibb formája a vadvízi kajakozás. Ez kívánja meg a legmagasabb szintű felkészültséget, ezért néhánynapos tanfolyamon kell részt venniük a kajakozni vágyóknak, és a túrához mindenképpen gyakorlott túravezető szükségeltetik. A kajakozásnál fontos az úszni tudás, hiszen esetenként egy-egy borulás után több másodpercet is a víz alatt kell tölteni. A kajakozáshoz a következő eszközök szükségesek: kajaklapát, sisak, mentőmellény, védőruha. További információ >>

A raftingolás a vadvízi evezés legbiztonságosabb formája, mely többszemélyes felfújható gumicsónakban történik zuhatagos folyón végig evezve. A raft egyébként magyarul tutajt jelent. A raftingoláshoz átlagos fizikai kondíció is elegendő, ellenben a fentebb említett kajakozással, amelynek technikáját lépésről lépésre kell elsajátítani. A raftingoláshoz a következő felszerelés szükséges: mentőmellény, sisak, védőruha, raft, evező, dobózsák (zsák alakú mentőkötél, amivel ki lehet húzni a bajbajutottat).

Kárpátalja és a Kárpátok folyókban gazdagok, az egyszerű átfolyásoktól a veszélyes vízesésekig. A tavaszi olvadás idején a kárpátaljai folyók megtelnek vizzel, ez a legalkalmasabb időszak a vadvízi evezés szerelmeseinek. A raftingolás és a kajakozás szezonja április végén kezdődik.

Ami a vízi turizmust illeti elsősorban a Tiszát kell megemlíteni. A Tisza folyón és mellékfolyóin különböző erősségű szakaszok vannak, melyek közül lehet választani. A Fekete- és Fehér Tisza, a Tereszva, illetve a Rika folyókon akár egész napos, valamint többnapos vízi túrák megszervezése is lehetséges. A Keleti-Kárpátok egyik legnépszerűbb folyóján, a Pruton alkalom nyílik kipróbálni a vadvízi evezés technikáját. A Tarac a Tisza egyik legnagyobb jobboldali mellékfolyója. A Tisza a Tarac folyó és a Nagyszőlős közötti szakaszon kíváló lehetőséget biztosít a vadvízi evezés kedvelőinek. Ezen az útvonalon tavasztól késő őszig szerveznek túrákat akár kajakkal, akár gumicsónakkal. 

 
 
 
 
Jelenleg nincs elérhető termék.
 
Térkép megnyitása
 

 
 
Webbolt

Valutaváltó

Ezt váltanám:
 

Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje Pénznemek cseréje
(Utolsó frissítés dátuma: 2015.04.06.)

Erre váltanám:
 

Ügyfélszolgálat

Nyitva tartás: H-Sz: 07.00 - 16.00

Beregszászi Tourinfo Iroda

e-mail: tourinfo.beregszasz@gmail.com

Ungvári Tourinfo Iroda

+380 (0312) 61-31-93

+380-50-62-223-71

Címkefelhő

szálloda     hotel     szanatórium     szállás     szálláshely     bicikli     kerékpár     vár     ungvár     munkács     vörösbor     Liszkovec vendégház     Helikon hotel     helikon